Automatiseren: Is dat sciencefiction, zoals Star Trek?

Home » Nieuws » Automatiseren: Is dat sciencefiction, zoals Star Trek?

Wie kent het niet, Beam me up, Scotty uit de serie Star Trek. Een serie die in de toekomst afspeelt, soms realistisch en soms ver weg bij de werkelijkheid. En in de amusement-industrie mag dat, soms is het echt en soms gewoon fantasie.

Hier bij Go4Digital hebben wij ook dagelijks te maken met automatiseren. En is dat dan sciencefiction of juist realistisch? Eerlijk moet ik toegeven dat soms vragen welke door klanten worden gesteld ver weg liggen van de werkelijkheid en dan al gauw als sciencefiction worden bestempeld. Maar de IT-wereld draait zo snel dat de vraag van gisteren vandaag wel relevant kan zijn en dan ineens geen sciencefiction meer is. Daarom houden wij alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Is automatiseren dan een must?

Soms wel, soms niet.
Voor de ene business wel, voor de andere juist niet.

Mij is de afgelopen jaren heel duidelijk geworden dat automatiseren niet voor ieder bedrijf een succes zal zijn. Allereerst moet het mogelijk zijn om processen binnen een bedrijf te automatiseren om vervolgens ook de cultuur van het bedrijf te bekijken of automatiseren mogelijk is. Zijn de verschillende afdelingen instaat zich binnen de strakke structuur te schikken in het automatiseringsproces. Al is er maar één afdeling die uit de maat loopt, is dat van invloed op het gehele automatiseringsproces en wordt het werken haast onmogelijk. Hier wordt van tevoren vaak of helemaal niet over na gedacht.

De huidige tijd vraagt aan iedereen in het bedrijfsleven om te innoveren, ook wij van Go4Digital doen hieraan mee. Iedere dag weer zoeken onze mensen de digitale wereld af naar bruikbare en inzetbare toepassingen om processen te automatiseren en te versnellen.

De Academy

Zoals ik al eerder aangaf komt er bij automatiseren veel meer kijken dan alleen maar het koppelen van datastromen. Dat is een van de reden dat wij binnenkort de nieuwe afdeling ‘Academy’ opstarten binnen Go4Digital, de plek waar wij personen gaan opleiden om de automatiseringsprocessen te begrijpen en waarom zaken op een bepaalde manier gedaan moeten worden. Het gaat erom dat iedereen duidelijk krijgt wat het betekent om het gehele proces te begrijpen en te kunnen begeleiden. Op de cursus ‘Automatiseren’ leer je niet hoe je moet koppelen, nee we gaan ervoor zorgen dat je begrijpt hoe je met de datastromen om moet gaan en hoe je alles moet managen.

Na afloop weet ik het zeker, automatiseringsprocessen zijn voor jou geen sciencefiction meer.

Meld je aan voor de cursus ‘automatiseren en beheren’ van 22 juni 2022.
Kijk op https://go4digital.nl/academy voor meer informatie.

Bas Meuwsen

Technisch directeur.