In het Zonnetje: Duramotion

Home » Nieuws » In het Zonnetje: Duramotion

In het najaar van 2020 mochten wij Duramotion verwelkomen als nieuwe klant voor ons product informatie management systeem (PIM). Een samenwerking die voortkomt uit het contact en de aanbeveling van Eric Wils van Yooker die de nieuwe webshop voor Duramotion heeft gerealiseerd.

Duramotion is dè one-stop-shop gespecialiseerd in zonne-energie. Je vindt er alles van klein materiaal tot adereindhulzen, mantelbuizen en krimptangen. Maar natuurlijk ook de zonnepanelen, omvormers en bevestigingssystemen.

Duramotion ondersteunt installateurs op alle vlakken. Dit doen zij bijvoorbeeld door bijscholing van monteurs of door het ontwikkelen van software waarmee tijd wordt bespaard op administratieve taken. Het technische support team bestaat uit ervaren technici, solar specialisten en Scope 12 inspecteurs. Dus mocht je tegen een technisch complex probleem aanlopen als EPC-er of ZZP-er? Dan denken zij mee tot een passende en onderbouwde oplossing is gevonden.

Automatisering

Productinformatie management was een nieuw begrip voor Duramotion, en naast dat het systeem moest samenwerken met de nieuwe webshop was de wens ook om informatie aan te leveren en op te halen van de 2ba datapool. Voor het op orde houden van de administratie is een koppeling met de software van Exact Online gerealiseerd.

Maurice Theunissen, Marketing en Webshopbeheer bij Duramotion:

“ In november 2021 ben ik begonnen als marketeer en webshopbeheerder bij Duramotion. Ze waren hier al bezig met het bouwen en vullen van een webshop. Dit gebeurt met het PIM-systeem van Go4Digital. Het PIM systeem zorgt ervoor dat je makkelijk productinformatie kunt toevoegen. Dit kan handmatig of deels geautomatiseerd dankzij een koppeling met 2BA.

Het systeem zorgt uiteindelijk dat je makkelijker data kunt toevoegen maar de eerste integratie is toch wel erg pittig. Er komt veel bij kijken en omdat er bij ons intern niet veel ervaring was met het beheren van een webshop heeft dit erg lang geduurd. In al die tijd heeft Jeroen Verhoeven ons altijd goed geholpen en steeds weer opnieuw veel geduld getoond. Zelfs toen hij, voor ik er werkte, steeds iemand anders te woord moest staan. Door hun persoonlijke benadering en snelle reacties op vragen zou ik Go4Digital zeker aan andere aanraden.”

Uitdagingen

Er zijn tijdens de implementatie verschillende uitdagingen overwonnen. Zoals bij ieder bedrijf de processen verschillend zijn, letten wij hier goed op bij het realiseren van het project. Waar normaal gesproken het PIM-systeem leidend is voor de artikelinformatie zodat er maar op een plek hoeft te worden gewerkt, was dit lastig voor de medewerkers van Duramotion. Zij zijn gewend om in Exact Online te werken. Op verzoek van Duramotion hebben wij de koppeling met Exact Online omgekeerd. Op deze manier wordt de artikelinformatie eerst in Exact Online aangemaakt en bijgewerkt. Het PIM-systeem verwerkt hierna de wijzigingen iedere dag automatisch. Nieuwe producten kunnen eenvoudig via het menu worden aangemaakt en hierna worden verrijkt met alle benodigde informatie.

De complete product- en artikelinformatie kan nu eenvoudig worden ingepland om te plaatsen of bij te werken op de webshop. Hierdoor kan er in het geval van prijswijzigingen vooruit worden gewerkt in plaats van dat deze op het laatste moment worden doorgevoerd.

Met het aanleveren van de artikelinformatie aan 2ba komt de implementatie nu langzaam tot een einde, maar wij blijven bij Go4Digital altijd betrokken bij onze klanten zelfs na het implementatie proces. Dit doen wij door onze kennis te blijven delen en te ondersteunen waar nodig in het bedrijfsproces van Duramotion. Zo realiseren wij een betere productiviteit en verkleinen wij de kans op fouten.